MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNDE BİYOTEKNOLOJİNİN YERİ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14.12.2023  tarihinde saat 10:00 da okulumuz Konferans salonunda  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitende öğretim görevlisi Doç.Dr. Gülşah ÇONGUR ile  Bilim söyleşisi kapsamında biyoteknoloji biliminin tarihçesi, gelişimi, günümüzdeki önemi ve Milli Teknoloji Hamlesi ile olan ilişkisi konuşuldu.

Bu söyleşi kapsamında paylaşılacak bilgiler, biyoteknolojiye ilgisi ve merakı öğrencilerin gelecekte üniversite ve bölüm tercihleri ile akademik kariyerlerine yön verici nitelikte olacaktır. Konuşmacı Doç. Dr. Gülşah ÇONGUR Biyomühendislik mezunu olup yüksek lisans ve doktora eğitimini Biyoteknoloji alanında tamamlamıştır. Konuşmacının doktora tezi 2021 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne (Sağlık ve Yaşam Bilimleri Kategorisi, İkincilik Ödülü) layık görülmüştür. Konuşmacı ayrıca 2022 yılında düzenlenen TEKNOFEST organizasyonunda Gönüllü Değerlendirici olarak görev almıştır. Dolayısıyla Konuşmacı hem Milli Teknoloji Hamlesi hem de Biyoteknoloji alanında uzmanlık sahibi olup “Milli Teknoloji Hamlesinde Biyoteknolojinin Yeri” başlıklı bu söyleşi ile edindiği bilgi birikimini geleceğin bilim insanlarına aktarabilecektir.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Doç Dr. Gülşah ÇONGUR öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

14-12-2023

Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 13:31 - Görüntülenme: 83