May

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik "Dikkat ve Odaklanma,  Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer düzenlendi. Öğrencilerimiz konuyla ilgili Rehber Öğretmenimize sorular sorarak fikir alışverişinde bulundu. Yaşadıkları sınav kaygısı, stresi ve bunlarla nasıl başa çıkabileceklerine dair de bilgilendirildiler.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda uygulanan HEDEF YKS Projesi kapsamında okulumuz PDR Öğretmeni Hanife İPEK tarafından 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik Yök Atlas Uygulaması Merkezli tercih danışmanlığı faaliyetleri gerçekleştirildi.

May

Okul Psikolojik Danışmanı Hanife İPEK tarafından YKS 'ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine bahar aylarında oluşacak rehavetlere yönelik Motivasyon ve Sınav Kaygısı konulu bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilmiştir.

Şbt

PDR servisi öğretmeni Hanife İPEK tarafından 12 sınıfların sınav süreçlerine katkı sağlayacak 'Etkili Ders Çalışma Yöntemleri, Etkili Motivasyon ... v.b' konulu seminer gerçekleştirildi.LGS öğrencileri  ve YKS öğrencileri için motive edici etkinlikler planlandı.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni Hanife İPEK,12. sınıf öğrencilerine Hedef YKS etkinlikleri çerçevesinde Milli Savunma Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Öğencilerin sorularının cevaplandığı etkinlik sonunda öğrencilere broşür dağıtıldı.

Ara

21.12.2023 Perşembe günü 8. Sınıf LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize LGS sınavı ile öğrenci alan farklı türlerdeki liselerin tanıtımını yapmak amacıyla 40 öğrenci, 3 öğretmen ve okul müdür yardımcımız Fatih ER ile Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi(Kız) ve Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi (Erkek) okullarına gezi yapılmıştır. Ziyaret edilen liselerde mezun öğrencilerimiz İlyas Mert Demir, Ferihanur Ünver, Ecrin Nisa Ağdağ ve Zeynep Öztanrıöver bizlere okullarını tanıtarak eşlik etmişlerdir.

Ara

Okulumuz Onur kurulu başkanı Emine GEZER ve Yeşilay kulübü danışman öğretmeni Jale ÜNAL’ın rehberliğinde aralık ayında okulumuz öğrencileri tarafından zararlı alışkanlıklarla ilgili afiş çalışmaları yapılmıştır. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan afişler okul panolarımızda sergilenmiştir. Öğrencilerimizde sigara, alkol, internet bağımlılığına dikkat çekmek ve zararları hakkında bilgilendirme yapılmak amaçlanmıştır.

Ara

8..sınıf öğrencilerimiz 21 Aralık 2023 Perşembe günü Sakarya lise tanıtım gezisini gerçekleştirdiler. Meslek seçimlerini doğru yönetmelerinde önemli bir basamak olan lise tercihlerini ve Lise Geçiş Sınavı süreçlerini şekillendirmeleri konusunda doğru rehberlik yapabilmek için planlanan gezinin ilkinde, öğrencilerimiz Cevat Ayhan Fen Lises’inde 2022 okul birincimiz İlyas Mert Demir ve 2020 LGS ilçe ve okul birincimiz Ferihanur Ünver ile buluştular. Şehit Yılmaz Ercan AİHL’ de 2021 okul birincimiz Zeynep Öztanrıöver ve 2023 okul birincimiz Ecrin Nisa Ağdağ ile bir araya geldiler. Bu anlamlı buluşmalarda, 8. Sınıf öğrencilerimiz mezunlarımızın gözünden LGS süreçlerini ve mevcut lise yaşantılarındaki deneyimlerini dinleme şansına sahip oldular.

Ara

Hedef YKS 2024 projesi çerçevesinde son sınıf velileri ile sınava ve sınav hazırlıklarına dair bilgi verildi.Branş öğretmenleri ve eğitim koçu olarak gönüllü görev yapan öğretmenler velilerle öğrencilerin hedefleri üzerine konuştular.Hedefe erişmek için nasıl bir çalışma gerekir sorusuna rehber öğretmen ile birlikte cevap bulundu.

Ara

14.12.2023  tarihinde saat 10:00 da okulumuz Konferans salonunda  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitende öğretim görevlisi Doç.Dr. Gülşah ÇONGUR ile  Bilim söyleşisi kapsamında biyoteknoloji biliminin tarihçesi, gelişimi, günümüzdeki önemi ve Milli Teknoloji Hamlesi ile olan ilişkisi konuşuldu.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı Haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz...

Ara

HEDEF LGS 2023 projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimize okul Rehber Öğretmenimiz Hanife İPEK tarafından soru çözmede karşılaşılan güçlükler, test çözme teknikleri, soru çözerken yapılan yanlışlar vb. alanlarda bilgilendirme yapıldı.  Öğrencilerimiz; ders çalışırken,soru çözerken neler yaptıklarını, soru çözümünde karşılaştıkları güçlükleri Rehber Öğretmenimizle paylaşarak bilgi alışverişinde bulundular.

Ara

Bil-En Projeleri ve Etkinlikleri kapsamında  okulumuzda her gün 20 dakika kitap okuma etkinliği tertip edilmektedir.Kitaplar velilerimiz ve Kütüphanecilik kulübümüz tarafından tedarik edilmektedir.Amaç,okuyan ve okuduğunu anlayan idrak eden okuma kültürünü hayatımıza yerleştimektir.

Ara

İyiliklerin okul ortamında ve toplumumuzda yaygınlaşması, öğrencilerin zihinlerinde iyilik yapma anlayışını öncelemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla okul müdürlüğü İyilikte Ben de Varım Etkinliği başlattı.Etkinlik sonucu toplanan yardımlar Gazze'deki müslüman kardeşlere ulaştırlması amaçlanmaktadır.